Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag! 

Ontdek veelgestelde vragen over onze hoogwaardige veranda's, carports en zonwering. We staan klaar om u te helpen uw droomveranda te realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

  • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
  • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • U mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

  • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
  • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.

Verkoopt Verandahome ook outdoor meubelen?

Jazeker! Verandahome is aangesloten bij Overkappingadviseurs en exclusief dealer van OrangeVie. OrangeVie heeft kwalitieve, moderne buitenmeubelen. Van loungesets, hangstoelen, bijzettafels en buitenkeukens tot buitentafels en vloerkleden. U kunt de meubels en accessoires in onze showroom bekijken, waar ze in de overkappingen staan opgesteld. Voel u vrij om neer te ploffen op een loungeset, en te ervaren hoe heerlijk u in de overkapping zit! U kunt de buitenmeubelen van OrangeVie bij ons in de showroom aanschaffen. Tevens is het mogelijk de buitenmeubelen van OrangeVie te bestellen in onze webshop.

Zijn alle showrooms hetzelfde?

In iedere showroom kunt u de producten van Verasol bekijken. Lamellendaken vindt u alleen in Hapert. Daarnaast hebben wij in Hapert ook een grote showtuin, zodat u in de buitenlucht kunt ervaren wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen een glasdak of een polycarbonaat dak.

Moet ik vooraf een afspraak maken?

Een overkapping is een grote aankoop waar veel bij komt kijken. Daarom nemen onze adviseurs graag de tijd voor u. We spreken uw wensen door, kijken naar foto's en/of tekeningen van uw tuin of terras, lopen door de showroom om de verschillen tussen overkappingen te zien, staan stil bij de vele verschillende opties in kleuren en accessoires. Zo vinden we samen de overkapping die bij uw situatie en budget past. 

Om verzekerd te zijn van een beschikbare verkoopadviseur, is het raadzaam om vooraf een afspraak te maken. U kunt eenvoudig online een afspraak maken, of bellen naar de vestiging van uw voorkeur. Daarnaast zijn wij op enkele locaties en dagen alleen op afspraak geopend. Kijk voor meer informatie hierover op de contactpagina. 

Wat kost een overkapping of tuinkamer?

Een overkapping en tuinkamer zijn bij ons altijd volledig maatwerk. De kosten hangen samen met de gewenste afmeting en de door u gekozen extra opties. U kunt uw overkapping bijvoorbeeld voorzien van zonwering, glazen schuifwanden, led-verlichting en andere accessoires zoals een heater of een spie. Wij maken graag een advies op maat, afgestemd op uw wensen en de specificaties van uw terras. Wij nodigen u graag uit in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Welke garanties geeft Verandahome bij mijn aankoop?

Een overkapping is een investering waar u veel plezier van heeft en die van meerwaarde is voor uw woning. Toch kan er altijd wat gebeuren. Zoals defecten of een geschil met de leverancier. Hier hoeft u zich bij Verandahome geen zorgen over te maken. Wij komen onze afspraken na en houden alle gestelde garantietermijnen op onze producten in acht.

Om u extra zekerheid te geven, zijn wij aangesloten bij Stichting Garantiefonds Overkappingsbranche (GFOB). Dit fonds heeft onze vakmanschap, kennis, ervaring en financiën getoetst. Zo bent u verzekerd van kwaliteit. Daarnaast biedt het GFOB u de zekerheid dat uw (aan)betaling in goede handen is, dat uw leverancier aan zijn verplichtingen zal voldoen en dat de juiste kwaliteit en service worden geleverd. Worden de afspraken niet nagekomen? Dan zorgt het GFOB voor de bemiddeling zodat er een goede oplossing komt voor u. Zo doen wij er alles aan dat u onbezorgd van uw Verandahome overkapping kunt genieten!