Verasol Overkappingen

Aluminium

Overkappingen

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Profiteer nu van onze
showroomopruiming in Tilburg

Bekijk aanbiedingen

Overkapping Verandahome

Het grootste aanbod Overkappingen in uw regio

Droomt u van een stijlvolle uitbreiding van uw woning waar u het hele jaar door van het buitenleven kunt genieten? Verandahome biedt een prachtig assortiment aan aluminium overkappingen van topmerk Verasol, evenals innovatieve lamellendaken die uw tuin transformeren in een heerlijke plek.

Bij ons vindt u een diversiteit aan veranda's die naadloos aansluiten bij elke levensstijl en budget. Kies uit ons uitgebreide assortiment en personaliseer uw buitenruimte met opties die comfort en stijl verhogen, zoals geavanceerde zonweringglazen schuifwanden, LED-verlichting of een heater voor die frissere avonden. Elke toevoeging is met zorg ontworpen om optimaal comfort te bieden, zodat u in elk seizoen volop kunt genieten van uw overkapping.

Met Verandahome viert u het buitenleven op zijn best. Waar wacht u nog op? Laat u inspireren door ons aanbod en zet vandaag de stap naar een verfijnde buitenervaring. Ontdek uw ideale veranda bij Verandahome en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Waarom een overkapping?

 • Met een overkapping bent u vaker buiten.
 • U geniet op uw terras en heeft geen last van wind of regen.
 • Met een veranda creëert u extra leefruimte.
 • Extra isolatie voor uw woning.

Offerte aanvragen

bg_secondary

De 4 grootste voordelen van een aluminium overkapping

 1. Optimaal genieten van uw tuin, wat voor weer het ook is! Onder de aluminium terrasoverkapping zit u heerlijk beschut buiten, beschermd tegen wind en regen.
 2. Haal het maximale uit de zomer. Met onderdakzonwering zit je 's zomers lekker in de schaduw, terwijl de warmte 's avonds blijft hangen. Dan zit u nog tot in de late uurtjes aangenaam buiten!
 3. Een aluminium overkapping heeft een lange levensduur en heeft weinig onderhoud nodig. Dit maakt een aluminium overkapping een duurzame keuze.
 4. Een aluminium overkapping heeft een luxe en strakke uitstraling. Het is een meerwaarde voor uw wooncomfort en vergroot de waarde van uw woning.
Aluminium Tuinkamer Verandahome
Aluminium Tuinkamer Verandahome
bg_primary
Aluminium Tuinkamer Verandahome
Aluminium Tuinkamer Verandahome

Vrijstaande overkapping of overkapping aan huis

Vooral een overkapping aan huis is een fijne aanvulling op de ruimte binnenshuis. Met een overkapping aan huis loopt u namelijk direct vanuit uw woonkamer of keuken de overkapping in. Hierdoor kunt u van het buitenleven genieten, zelfs wanneer het weer niet ideaal is. Daarnaast creëert u meer ruimte binnenshuis.

Een vrijstaande overkapping is ook mogelijk. Dankzij onze vrijstaande overkappingen hoeft de overkapping niet persé aan huis geplaatst te worden, maar kan deze op iedere willekeurige plek in uw tuin gebouwd worden. Vooral wanneer u een grote tuin heeft, is een vrijstaande overkapping ideaal om op een andere plek een heerlijke loungehoek te creëren waar u beschut bent tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook een overkapping aan schuur behoort tot de mogelijkheden.

bg_light_grey

Overkapping op maat

Bij Verandahome kunt u uw aluminium overkapping op maat samen laten stellen. Er zijn veel verschillende afmetingen mogelijk, waardoor onze overkappingen altijd zullen passen. Naast kiezen uit verschillende afmetingen, kunt u de overkapping helemaal zelf samenstellen. Zo kunt u uw glazen overkapping uitbreiden met glazen schuifwanden, waardoor u een tuinkamer creëert. Ook kunt u de overkapping verder uitbreiden met bijvoorbeeld zonwering en heaters.

Contact

Heeft u interesse in een Verasol veranda, een lamellen overkapping of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn met uw project? Neem dan contact op met Verandahome Hapert of Tilburg. Wij helpen u graag verder voor persoonlijk advies op maat. Breng dus een bezoek aan één van onze showrooms of vraag direct een offerte aan.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Projecten

Reeds gerealiseerde dromen. Van basic tot geheel maatwerk.

Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is! Laat u inspireren door deze prachtige veranda's, tuinkamers en carports van Verandahome.

bg_secondary
Verandahome

Uw veranda in 4 stappen

Stap 1

Inspiratie opdoen

Ontdek onze uitgebreide collectie veranda's en laat u inspireren door de verschillende stijlen, ontwerpen en materialen. Wat past bij uw stijl, uw huis en uw tuin?

Stap 2

Persoonlijk advies

Maak een afspraak in de showroom met één van onze deskundige adviseurs. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat uw visie tot leven komt.

Stap 3

Ontwerp en maatwerk

Van de afmetingen en indeling tot de materialen en afwerkingen, uw veranda is maatwerk. Onze adviseurs stellen met u de veranda van uw dromen samen.

Stap 4

Vakkundige montage

Onze ervaren vakmannen zorgen voor een vlotte en professionele installatie van de veranda bij u thuis. Ze hebben oog voor detail en kwaliteit en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Benieuwd wat Verandahome voor u kan betekenen? Zet nu de eerste stap. Kom naar de showroom en ontdek de wereld aan mogelijkheden.

Contact opnemen

Verasol folder c05-2024
Downloads

Onze actuele
actiefolder

Profiteer van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier onze acties.

folder bekijken

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

We begrijpen dat u wellicht vragen hebt over het kopen, ontwerpen en installeren van uw veranda. Hier in deze rubriek bieden we u antwoorden op de meest voorkomende vragen, zodat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

 • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.