Tuinkamers Verandahome

Afsluitbare veranda's

Tuinkamers

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Profiteer nu van onze
showroomopruiming in Tilburg

Bekijk aanbiedingen

Overkapping Verandahome

Het hele jaar genieten in uw tuinkamer

Een tuinkamer is een combinatie van een veranda met bijpassende sluitende kozijnen of glasschuifwanden. Het is dus een veranda die afgesloten kan worden met glazen schuifwanden. Vaak bevindt de tuinkamer zich direct aan huis. Een aluminium tuinkamer kenmerkt zich door de stevige en onderhoudsarme constructie waarbij de glasschuifwanden een vrij uitzicht over uw tuin geven, maar waar u wel beschermd bent tegen weer en wind. Bij Verandahome vindt u verschillende oplossingen van Verasol om op ieder gewenst moment uw tuinkamer te gebruiken en om nog meer uit uw huis en tuin te halen.

Onze glasschuifwanden zijn vervaardigd uit hoogwaardig veiligheidsglas. Zowel de veranda inclusief de aluminium kozijnen of glasschuifwanden worden standaard op uw gewenste maat gemaakt. Kies daarom ook voor Verandahome!

Van Veranda naar tuinkamer

In slechts vier stappen maakt u van uw Verasol veranda eenvoudig een sfeervolle tuinkamer:

 1. U maakt een keuze tussen aluminium kozijnen of glasschuifwanden.
 2. U kiest de gewenste kleur en eventuele andere uitbreidingen zoals zonweringen, heaters en tochtstrips.
 3. Verandahome komt de gehele tuinkamer inmeten.
 4. Het uitbreidingspakket van Verasol wordt op de juiste maat en in de juiste kleur bij u geleverd en geïnstalleerd.

Offerte aanvragen

bg_primary

Tuinkamer met glazen schuifwanden

Met een tuinkamer met glazen schuifwanden kunt u nog langer van uw tuin en van het buitenleven genieten, zelfs bij slechte weersomstandigheden en zeker wanneer deze aan huis wordt geplaatst. Hierdoor creëert u ook extra woonruimte, wat een toevoeging is voor uw woning. Een ander voordeel is dat dankzij de glazen schuifwanden er minder warmte van binnen naar buiten ontsnapt en de warmte langer blijft hangen. Hierdoor kunt u al in het vroege voorjaar of juist in het late najaar genieten van uw tuinkamer glas. Wordt het te warm? Dan schuift u de glaswanden eenvoudig open. En door het vele glas in zowel de glazen schuifwanden als in het dak wordt er extra veel licht gecreëerd en blijft de natuurlijke lichtinval binnenshuis behouden. Hierdoor vormt een volledig glazen tuinkamer een ideaal verlengstuk van uw huis. 

Tuinkamer Verandahome
Tuinkamer Verandahome
Tuinkamer Verandahome
Tuinkamer Verandahome

Duurzame keuze

Een aluminium tuinkamer is een duurzame keuze. Dit komt doordat aluminium onderhoudsarm is en lang mee gaat. Aluminium is namelijk weersbestendig en kan niet worden aangetast door UV-straling, regen en wind of ongedierte. Hierdoor is aluminium erg duurzaam in onderhoud. Ook is aluminium recyclebaar. Bent u dus op zoek naar een duurzame keuze? Dan zit u met een tuinkamer van aluminium zeker goed.

Let op: een tuinkamer is geen volledig geïsoleerde serre. Een tuinkamer leent zich perfect om al vroeg in het seizoen van uw tuin te genieten, met eventueel uw tuindeuren geopend. Een permanente doorbraak vanuit uw huis raden wij daarom af. Verandahome helpt u graag bij de exacte details van uw project.

Contact

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een tuinkamer? Neem dan contact op met Verandahome Hapert of Tilburg of vraag direct een offerte op maat aan.

CONTACT OPNEMEN OFFERTE AANVRAGEN

bg_light_grey
Projecten

Reeds gerealiseerde dromen. Van basic tot geheel maatwerk.

Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is! Laat u inspireren door deze prachtige veranda's, tuinkamers en carports van Verandahome.

bg_secondary
Verandahome

Uw veranda in 4 stappen

Stap 1

Inspiratie opdoen

Ontdek onze uitgebreide collectie veranda's en laat u inspireren door de verschillende stijlen, ontwerpen en materialen. Wat past bij uw stijl, uw huis en uw tuin?

Stap 2

Persoonlijk advies

Maak een afspraak in de showroom met één van onze deskundige adviseurs. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat uw visie tot leven komt.

Stap 3

Ontwerp en maatwerk

Van de afmetingen en indeling tot de materialen en afwerkingen, uw veranda is maatwerk. Onze adviseurs stellen met u de veranda van uw dromen samen.

Stap 4

Vakkundige montage

Onze ervaren vakmannen zorgen voor een vlotte en professionele installatie van de veranda bij u thuis. Ze hebben oog voor detail en kwaliteit en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Benieuwd wat Verandahome voor u kan betekenen? Zet nu de eerste stap. Kom naar de showroom en ontdek de wereld aan mogelijkheden.

Contact opnemen

Verasol folder c05-2024
Downloads

Onze actuele
actiefolder

Profiteer van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier onze acties.

folder bekijken

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

We begrijpen dat u wellicht vragen hebt over het kopen, ontwerpen en installeren van uw veranda. Hier in deze rubriek bieden we u antwoorden op de meest voorkomende vragen, zodat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

 • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.