Sunmaster Knikarmschermen Verandahome

uw huis koel

Zonwering

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Profiteer nu van onze
showroomopruiming in Tilburg

Bekijk aanbiedingen

Overkapping Verandahome

Zonwering is geen overbodige luxe tijdens warme zomerdagen. Wanneer de zon op volle kracht naar binnen schijnt, warmt uw woning automatisch op. Door buitenzonwering en/of verandazonwering te plaatsen, houdt u uw woning en terras koel. U kunt onbezorgd genieten van de zomer zonder direct te verbranden of last te hebben van de warmte.

Verschillende soorten zonwering

Bij Verandahome vindt u verschillende soorten zonwering. Afhankelijk van uw wensen en waar u de zonwering wilt plaatsen, past de een beter in uw situatie dan de ander. Zo vraagt een veranda om andere zonwering dan een balkon.

Verandahome heeft verschillende soorten veranda zonwering, maar ook verticale zonwering, zoals screens en rolluiken, en horizontale zonwering, zoals knikarmschermen en uitvalschermen. De horizontale zonwering klapt naar buiten uit en biedt daardoor ook buiten, op uw terras bijvoorbeeld, beschutting. Verticale zonwering biedt volledige wering van de zon, terwijl horizontale zonwering ideaal is wanneer u de zon deels wil weren.

Elektrische zonwering

Bij bijna ieder type zonwering kunt u ook elektrisch bedienen. Wij hebben de keuze uit verschillende motoren, schakelaars en afstandsbedieningen. Zo kunt u eenvoudig uw zonwering in- en uitklappen.

Zonwering op maat

Verandahome levert uw zonwering op maat. Zo bent u er altijd van verzekerd dat deze past in uw situatie. Ook heeft u verschillende keuzes wat betreft kleur. Kies hieronder het soort buitenzonwering dat bij u past.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een zonwering? Neem dan contact op met Verandahome Hapert of Tilburg of vraag direct een offerte op maat aan.

CONTACT OPNEMEN OFFERTE AANVRAGEN

Dit doet zonwering voor u:

 • Houd het binnen tot wel 7 graden koeler
 • Bespaar op uw energierekening
 • Meer comfort in huis en op uw terras
 • Meer privacy met screens of rolluiken
 • Geen last meer van lichtschitteringen op beeldschermen

Offerte aanvragen

bg_light_grey
Projecten

Reeds gerealiseerde dromen. Van basic tot geheel maatwerk.

Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is! Laat u inspireren door deze prachtige veranda's, tuinkamers en carports van Verandahome.

bg_secondary
Verandahome

Uw veranda in 4 stappen

Stap 1

Inspiratie opdoen

Ontdek onze uitgebreide collectie veranda's en laat u inspireren door de verschillende stijlen, ontwerpen en materialen. Wat past bij uw stijl, uw huis en uw tuin?

Stap 2

Persoonlijk advies

Maak een afspraak in de showroom met één van onze deskundige adviseurs. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat uw visie tot leven komt.

Stap 3

Ontwerp en maatwerk

Van de afmetingen en indeling tot de materialen en afwerkingen, uw veranda is maatwerk. Onze adviseurs stellen met u de veranda van uw dromen samen.

Stap 4

Vakkundige montage

Onze ervaren vakmannen zorgen voor een vlotte en professionele installatie van de veranda bij u thuis. Ze hebben oog voor detail en kwaliteit en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Benieuwd wat Verandahome voor u kan betekenen? Zet nu de eerste stap. Kom naar de showroom en ontdek de wereld aan mogelijkheden.

Contact opnemen

Verasol folder c05-2024
Downloads

Onze actuele
actiefolder

Profiteer van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier onze acties.

folder bekijken

Zonwering van Sunmaster

Sunmaster_zonwering

Verandahome werkt samen met Sunmaster voor kwalitatieve zonwering die je huis koel en comfortabel houdt. Sunmaster biedt een breed assortiment, van screens tot knikarmschermen, die passen bij jouw stijl en wensen. We kiezen voor Sunmaster vanwege hun focus op innovatie en klanttevredenheid. Zo bieden we meer dan alleen zonwering en zijn we een aanbieder die luistert naar wat je echt nodig hebt. Zo geniet je meer van elk zonnig moment.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

We begrijpen dat u wellicht vragen hebt over het kopen, ontwerpen en installeren van uw veranda. Hier in deze rubriek bieden we u antwoorden op de meest voorkomende vragen, zodat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • U mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

 • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
 • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.