carports-verandahome-header

het hele jaar bescherming

Carports

Een carport biedt het gehele jaar bescherming voor uw auto. Het is mogelijk om de carport aan huis te plaatsen of om te kiezen voor een vrijstaande carport.

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Met een moderne carport maakt u uw huis en leefruimte groter en behoudt u uw garage voor andere zaken. Maar een carport heeft ook nog andere voordelen. Zo is uw auto in de lente- en zomermaanden goed beschermd tegen schadelijk zonlicht en uitwerpselen van vogels. Ook blijft uw auto langer koel. In de herfst- en wintermaanden is uw auto goed beschermd tegen vallende bladeren en neerslag en hoeft u minder te krabben. Hierdoor blijft uw auto niet alleen langer schoon, maar blijft ook de kwaliteit beter behouden.

Aanblik woning verbeteren

Met een carport van Verasol® verbetert u de aanblik van uw woning. Daarnaast hoeft u met een carport aan huis nooit meer door de regen naar uw auto te lopen. De Verasol carports zijn verkrijgbaar met zowel een vlakke dakconstructie als een gebogen dakconstructie. Ook is de carportoverkapping te gebruiken als losse overkapping over bijvoorbeeld uw terras of zwembad.

Verasol Gebogen Carport Verandahome
bg_primary
verasol-carport-vlak-verandahome

Aluminium carport

Een aluminium carport is een moderne carport die daarnaast ook zeer duurzaam is. Dat komt omdat aluminium lang mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is aluminium bestand tegen uv-straling. Een aluminium carport oogt strak en modern.

Carport kopen

Heeft u interesse in een Verasol® carport of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Verandahome Hapert of Tilburg, of vraag direct een offerte op maat aan.

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Projecten

Reeds gerealiseerde dromen. Van basic tot geheel maatwerk.

Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is! Laat u inspireren door deze prachtige veranda's, tuinkamers en carports van Verandahome.

Verasol folder c04-2024
Downloads

Onze actuele
actiefolder

Profiteer van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier onze acties.

folder bekijken

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

We begrijpen dat u wellicht vragen hebt over het kopen, ontwerpen en installeren van uw veranda. Hier in deze rubriek bieden we u antwoorden op de meest voorkomende vragen, zodat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

  • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
  • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • U mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

  • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
  • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.