lichtstraat_overkapping_aan_huis

maak uw veranda compleet

Overkapping aan huis met lichtstraat

Bij Verandahome, gevestigd in Hapert en Tilburg, hebben we een passie voor het verbinden van binnen met buiten. Een overkapping aan huis met een lichtstraat, biedt jou een perfecte mix van comfort en natuur. Het natuurlijke licht verandert de gehele sfeer van de overkapping. Kom langs in de showroom of bekijk de inspiratie op de website. Wij staan klaar om uw droomoverkapping aan huis werkelijkheid te maken.

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

aluminium_overkapping_aan_huis
overkapping_met_kleine_lichtstraat
Waarom een Overkapping met Lichtstraat?

Een lichtstraat in je overkapping brengt het heldere, natuurlijke licht direct in uw leefruimte. Dit zorgt niet alleen voor een ruimtelijk gevoel, maar maakt je huis ook gezelliger. Denk aan een lichte leesplek, een speelruimte voor de kids, of gewoon een plek om met vrienden en familie te relaxen, allemaal onder het genot van natuurlijk licht.

Op maat gemaakt voor jou
Elk huis is anders, en daarom bieden wij bij Verandahome lichtstraten op maat. We luisteren naar je wensen, kijken naar de stijl van uw huis en zorgen ervoor dat de overkapping naadloos aansluit. Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij ons voorop.

Zie ook onze overkappingen op maat.

Goed voor de Portemonnee en de Planeet

Door te kiezen voor een overkapping met een lichtkoepel, bespaart u op energiekosten. Minder kunstlicht betekent lagere energierekeningen, en onze duurzame materialen zorgen ervoor dat uw overkapping lang meegaat.

Kom Langs in Hapert of Tilburg
Plaatjes kijken is leuk, maar de echte schoonheid van onze overkappingen ervaar je pas echt in onze showroom. Onze adviseurs in Hapert en Tilburg staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je rond te leiden.

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

overkapping_aan_huis
onze producten

Kies jouw overkapping aan huis met of zonder lichtstraat.

Projecten

Reeds gerealiseerde dromen. Van basic tot geheel maatwerk.

Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is! Laat u inspireren door deze prachtige veranda's, tuinkamers en carports van Verandahome.

Verandahome

Uw veranda in 4 stappen

Stap 1

Inspiratie opdoen

Ontdek onze uitgebreide collectie veranda's en laat u inspireren door de verschillende stijlen, ontwerpen en materialen. Wat past bij uw stijl, uw huis en uw tuin?

Stap 2

Persoonlijk advies

Maak een afspraak in de showroom met één van onze deskundige adviseurs. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat uw visie tot leven komt.

Stap 3

Ontwerp en maatwerk

Van de afmetingen en indeling tot de materialen en afwerkingen, uw veranda is maatwerk. Onze adviseurs stellen met u de veranda van uw dromen samen.

Stap 4

Vakkundige montage

Onze ervaren vakmannen zorgen voor een vlotte en professionele installatie van de veranda bij u thuis. Ze hebben oog voor detail en kwaliteit en zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Benieuwd wat Verandahome voor u kan betekenen? Zet nu de eerste stap. Kom naar de showroom en ontdek de wereld aan mogelijkheden.

Contact opnemen

Verasol folder c05-2024
Downloads

Onze actuele
actiefolder

Profiteer van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier onze acties.

folder bekijken

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

We begrijpen dat u wellicht vragen hebt over het kopen, ontwerpen en installeren van uw veranda. Hier in deze rubriek bieden we u antwoorden op de meest voorkomende vragen, zodat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

  • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
  • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • U mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

  • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
  • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.