overkapping_voor_auto

Bescherming voor uw auto

Overkapping auto

Een overkapping beschermt uw auto tegen diverse weersomstandigheden zoals regen, hagel, sneeuw en de schadelijke UV-straling van de zon. Dit voorkomt niet alleen schade, maar helpt ook de waarde van uw auto te behouden.

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

De materialen die we gebruiken, waaronder hoogwaardig aluminium, zijn gekozen om hun duurzaamheid en onderhoudsgemak, wat betekent dat uw overkapping voor auto's jarenlang mee zal gaan met minimale verzorging. Verandahome biedt daarnaast diverse ontwerpopties voor uw auto overkapping. Of u nu een strak modern ontwerp wenst of een meer traditionele look verkiest, wij kunnen een overkapping op maat leveren die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Kwaliteit overkapping voor uw auto

Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt ons de ideale keuze voor uw plan om een overkapping voor de auto te realiseren. Wij nodigen u uit om onze showrooms in Hapert of Tilburg te bezoeken, waar u de kwaliteit van onze constructies zelf kunt ervaren en inspiratie op kunt doen. Onze ervaren adviseurs staan klaar om u te begeleiden bij elke stap, van ontwerp tot realisatie, om ervoor te zorgen dat uw nieuwe auto afdak aan al uw verwachtingen voldoet.

overkapping_voor_camper
bg_primary
overkapping_voor_auto
Aluminium auto overkapping

Aluminium auto overkapping

Een aluminium overkapping voor uw auto is een stijlvolle en duurzame keuze voor moderne huiseigenaren. Het gebruik van aluminium zorgt ervoor dat uw overkapping lang meegaat en slechts minimale zorg nodig heeft. Dankzij de weerstand tegen uv-straling blijft uw overkapping er jarenlang als nieuw uitzien, terwijl het strakke en moderne ontwerp een mooie aanvulling is op uw woning.

Overkapping voor Auto Kopen

Geïnteresseerd in een Verasol® overkapping voor uw auto of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Verandahome Hapert of Tilburg, of vraag direct een offerte op maat aan.

Bezoek de showroom Offerte aanvragen

Projecten

Reeds gerealiseerde dromen. Van basic tot geheel maatwerk.

Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is! Laat u inspireren door deze prachtige veranda's, tuinkamers en carports van Verandahome.

Verasol folder c05-2024
Downloads

Onze actuele
actiefolder

Profiteer van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Bekijk hier onze acties.

folder bekijken

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

We begrijpen dat u wellicht vragen hebt over het kopen, ontwerpen en installeren van uw veranda. Hier in deze rubriek bieden we u antwoorden op de meest voorkomende vragen, zodat u goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits u zich aan een aantal regels houdt, zoals:

  • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
  • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • U mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

U heeft altijd een vergunning nodig als:

  • U de overkapping in de voortuin wilt bouwen
  • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij uw gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is.

Wanneer is Verandahome geopend?

Verandahome heeft twee showrooms; in Hapert en Tilburg. Iedere showroom heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om de openingstijden en overige informatie van onze vestigingen te bekijken. Wij stellen het op prijs als u vooraf een afspraak wilt maken.

Wat is het verschil tussen een overkapping, veranda, tuinkamer en een serre?

Voor een dak met dragende palen gebruiken we de term overkapping of veranda. Meestal wordt een overkapping of veranda tegen een woning of schuur aan gebouwd. Als de overkapping volledig vrij staat, dan spreken we van een vrijstaande veranda.

Wanneer de overkapping of veranda wordt voorzien van zijwanden én glazen schuifwanden, dan noemen we het een tuinkamer. Een tuinkamer kun je volledig afsluiten, zodat je beschermd bent tegen regen en wind.

Een serre gaat nog een stapje verder. Dit is een volledig geisoleerde uitbreiding van uw woning. U kunt dan ook een permanente doorbraak met de woning realiseren. Bij een tuinkamer is dit niet verstandig, omdat deze niet is geisoleerd.

Lees voor meer informatie deze blog van Overkappingadviseurs of vraag uw Verandahome-specialist om meer uitleg.